Beklager Florentino, Madrid har skylden

Florentino Perez var steinhard. Real Madrid har ikke gjort noe galt. Han visste ikke Denis Cheryshev ble suspendert og derfor ikke kvalifisert til ansikt Cadiz i Copa del Rey på onsdag kveld. Det var presidentens forsvar og han kan likevel komme unna med det.

Cheryshev startet i koppen sammenstøt på Ramon Carranza og åpnet scoring etter bare tre minutter men han ble byttet ut i starten av andre omgang etter at det kom fram at han ikke hadde vært berettiget til å spille etter å ha plukket opp tre gule kort i Copa forrige sesong da på lån i Villarreal.

Og selv om Rafa Benitez snakket etter kampen for å ta ham av “i en handling av god tro” Cadiz bekreftet at de vil gjøre en offisiell klage og Madrid står overfor eliminering fra Copa del Rey etter å ha spilt bare ett spill i konkurransen i 2015- 16.

Så hvordan er det mulig at Real Madrid “den største klubben i verden”, ifølge Perez visste ikke når andre gjorde?
Florentino møtte media på torsdag på en pressekonferanse kalte på Santiago Bernabeu og sa: “Hvis spilleren ikke fortelle oss fikk Villarreal ikke fortelle oss og Føderasjonen ikke fortelle oss hvordan skulle vi vite? ”

Men andre gjorde. Informasjon fra Cope avslørte at Cheryshev ble suspendert og Cadena SER senere publisert kopien av en faks som ble angivelig sendt til alle Liga klubber i juli og som inneholdt en liste over alle de suspenderte spillere for åpningen runder av Copa del Rey. Og halvveis ned på siden ‘Cheryshev, Villarreal (en kamp)’ kunne tydelig lese.

Av 27. juli når faksen gikk ut var Cheryshev allerede tilbake i Real Madrid etter sin sesong lange spell på El Madrigal. Men en lignende situasjon oppsto med Raul Garcia suspendert fra sin tid på Atletico Madrid før han sommeren bryteren til Athletic Bilbao. Og den baskiske frem ble utelatt av spillet for å spille Linense på torsdag – akkurat som Cheryshev burde vært natten før.

“Jeg antar at spilleren ble varslet av Atletico Madrid” Perez sa når du blir spurt om Garcia. “Det er den normale ting.” Og han la til “Sanksjoner kan ikke tre i kraft før spilleren er varslet”