Madrid trygg fra Copa sanksjoner – Perez

Real Madrid president Florentino Perez har insistert på at klubben ikke vil bli fjernet fra Copa del Rey for fielding en ikke-berettiget spiller mot Cadiz på onsdag da de ikke ble informert om hans suspensjon.

Rafael Benitez inkludert Denis Cheryshev i sin startoppstillingen for onsdagens 3-1 første etappe seier over Cadiz med midtbanespilleren åpnet scoring etter bare tre minutter. Men det snart fram at spilleren var ikke kvalifisert for uavgjort etter å ha fått en suspensjon etter å plukke opp tre gule kort i konkurransen siste leddet i løpet av sin tid i Villarreal.

Men Perez insisterer klubben må være trygg fra sanksjoner fra det spanske fotballforbundet (RFEF) fordi verken klubben eller den russiske midtbane var klar over forbudet.
Perez sa på en pressekonferanse: “Med hensyn til Cheryshev spille i går i Cadiz etter å analysere hva som skjedde på møtet i styret ønsker jeg å si følgende.

“Straffen Cheryshev ble gitt mens du spiller for Villarreal er ineffektive i vårt syn, ingen hadde nevnt den sanksjon til spilleren.”

“Som artikkel 41 i RFEF disiplinære kode stater er straffen ikke effektiv med mindre den varsler de å bli straffet.”

“Real Madrid ikke visste om dens eksistens rapporterte ingen det – verken spilleren eller Villarreal heller RFEF.”