Tottenham gjør samme europeiske feilene som Man Utd

Den tidligere engelske landslagsspilleren innrømmet at Spurs kamper minne ham om den unge Red Devils siden som trengte tid til å finne sine føtter i Europa etter Sir Alex Ferguson

Phil Neville mener Tottenham gjør “naive beslutninger” i Champions League og sammenlignet deres kamp for dem utholdt av Manchester United på å bryte seg inn Europas beste konkurranse.

The Red Devils vant Champions League ved to anledninger under veiledning av Sir Alex Ferguson men ventet seks år etter å ha vunnet Premier League for første gang før de endelig smakt kontinental ære i 1999.

En ung Tottenham side i mellomtiden krasjet ut av Champions League på tirsdag med en 2-1 tap borte i Monaco og Neville ser dem nå trår den samme banen.

Mauricio Pochettino menn har slitt hele sitt europeiske eventyr lider nederlag til Bayer Leverkusen og Monaco på Wembley og plukke opp deres eneste seier bort til CSKA Moskva.

“Det jeg har sett fra hele Tottenham lag er at de har gjort naive beslutninger i Champions League,” Neville til BBC. “Det er hva du gjør som et ungt lag i Europa.

“Når vi brøt seg inn i Manchester United-laget og spilte i Europa det tok oss to eller tre sesonger til å slutte å gjøre feil. Du slutte å gjøre feil fordi du blir straffet.

“Vi fikk straffes hardt i de første sesongene. Dette Tottenham lag blir straffet.

“Posisjoner deg ta i Premier League ikke blir straffet. Her gjør de det.”

Tottenham har samlet bare fire poeng fra sine fem Gruppe E konkurranser denne sesongen og har nå tapt tre ganger men er fortsatt ubeseiret i Premier League.

Spurs møter CSKA Moskva hjemme for å avslutte gruppespillet og trenger bare å unngå nederlag 7. Desember for å kvalifisere seg til knockout runde av Europa League.